Turek Miklós honlapja, versszínház előadások

Ön most itt van: Főoldal Versszínház
megosztások:

Miklós 2004-ben mutatta be első, Faludy György életét és költészetét bemutató versszínházi előadását.

Ennek az előadásnak a fogadtatása, sikerei alapozták meg a Versszínház™ megszületését, mely az eltelt évek alatt egy több művészeti ágat átfogó, különleges kulturális vállalkozássá fejlődött.

A Versszínház™ programajánlata jelenleg már 4 darab, Petőfi Sándort, József Attilát, Radnóti Miklóst és Faludy Györgyöt bemutató monodrámából, az előadásokhoz kapcsolódó versillusztrációs kiállításokból és két, Pilinszky János és Faludy György költészetét verszenei előadások formájában bemutató produkciókból áll.

Illetve, a közelmúltban került bemutatásra Miklós József Attila, Radnóti Miklós és Faludy György párhuzamos gondolatait, verseit különleges formában bemutató nagyszínházi előadás a Budaörsi Latinovits Színház színpadán. 

Az eltelt évek alatt a Versszínház™ több, mint 300 előadást és kiállítást tartott szerte a világban. Vendége volt már a New York-i, a washingtoni, bostoni, az ottawai, a torontói, a  londoni, frankfurti vagy a pozsonyi magyar közösségeknek, de olyan kis településekre is elvitték az előadásokat, mint pl. Mezőszentgyörgy vagy Magyarnándor. 

Alkotótársként jelenleg Nágel Kornél grafikusművész, Gerendás Péter énekes,zeneszerző és a KOSBOR Trió tagjai, illetve Csala Ildikó festőművész dolgozik a színházban a magyar irodalom és kultúra népszerűsítésén.

 Tekintse meg a színház hivatalos honlapját:

Turek Miklós Versszínháza

 

 
PICTURES WAS NOT FOUND