Turek Miklós honlapja, versszínház előadások

Ön most itt van: Főoldal Versszínház
megosztások:
 

Oldalunk új név alatt hamarosan megújul. Az oldal indulásáról és híreinkről értesítjük Önt, amennyiben feliratkozik HÍRLEVELünkre itt!


Kedves Látogatónk!

A Versszínház™ az irodalom, a színház, a zene és a képzőművészet különleges ötvözete. Több mint színház, több mint irodalom, több mint szórakoztatás, több mint oktatás. Igazi "összművészet", mely a "nagy egész" közvetítésére törekszik!

Turek Miklós színművész ötletéből született 2004-ben.
Az előadások meghívásos alapon - állandó játszóhely nélkül - szerveződnek szerte a világban. Több mint 200 előadást játszottunk már Magyarországon és szerte a világban Amerikától Angliáig.

A versszínház műfaja sok ember számára talán ismeretlen, bár nagy hagyományai vannak a magyar színpadon pódium estek, verses estek formájában.
Versszínházunk e hagyományt kelti új formában új életre.A forma leginkább a monodrámára emlékeztet, azonban a versszínházban a drámai történetet a költők élete, a szöveget pedig kizárólag verseik szolgáltatják. 
Költő és színész, vers és beszéd különleges egységbe olvad a színház varázslatában és a verseken át a költők élete, szemályisége és a történelmi korszak is megelevenedik a színpadon.Az eltelt évek alatt a színházi előadásokon túl programajánlatunkban helyet kapott az irodalmi ihletésű zene és a képzőművészet is.
Turek Miklós és a neves dalszerző és előadó Gerendás Péter előadásában Faludy György költészetét, a KOSBOR Trióval pedig Pilinszky János költészetét mutatjuk be verszenei előadások formájában.


Hogy átfogó művészeti élményben lehessen része irodalomszerető közönségünknek, Nágel Kornél grafikusművész versillusztrációs sorozatai egészítik ki alkalmanként előadásainkat. A költők verseihez készült fa- és linójeum metszetek kiállítás megnyitói és az azt követő előadások különleges élményben részesítik  nézőinket.


 


Versszínházi előadásaink

petofi_sandor

jozsef_attila

radnoti_miklos

faludy

Petőfi Sándor

József Attila

Radnóti Miklós

Faludy György

"- Petőfi? Én nem szeretem.
- És miért?
- Hm, nem tudom.
"

Hogy van ez?

Attila utolsó éjjelének elképzelt története.
Egy soha meg nem íródott búcsúlevél, melyben versein keresztül vall magáról, a Világról, a nőkről és a Mamáról.

"A történet Radnóti Miklósról szól - vagyis rólam. Illetve arról, aki voltam.
A mese egy angyali pillanat meséje
."

1 ember - egy angyal - 4 évszak - 12 hónap - Egy Élet!

Egy megrendítő, kacagtató, elgondolkodtató előadás József Attila kortársáról, Faludy György Kossuth-díjas költőnkről és költészetéről.

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább


Verszenei előadásaink

pilinszky_janos faludy
Pilinszky János Faludy György

Előadásunk a KOSBOR Trio együttműködésével készült.
A KOSBOR "Wor*d Music": versalapú etno-kamarazenéje és Turek Miklós versmondása a középkort és a Kelet hangulatát ötvözik a mai Európai kultúrával.

Faludy költészetét Gerendás Péter és Turek Mikós keltik életre ebben a rendhagyó előadásban.

Tovább

Tovább
Az előadásokhoz kapcsolódó kiállítások

Előadásaink képzőművészeti kiegészítéseként Nágel Kornél grafikusművész versillusztrációs-sorozatait tudjuk ajánlani, melyek egy tradícionális technika, a fa- és linóleummetszet műfaját elevenítik fel.

nagel-radnoti-miklos nagel-faludy-gyorgy nagel-pilinszky-janos
Tovább Tovább Tovább


Irodalmi alapokra épült programsorozatunkat nemcsak a művelődési-, de az oktatási intézményeknek is ajánljuk.

"Verssszínház a suliban" iskoláknak szóló programsorozatunkat a "BUDAPEST BANK BUDAPESTÉRT" Alapítvány és az Előadóművészi Jogvédő Iroda pályázatai támogatják. (Tovább...)

Ajánlataink 

Iskoláknak Művelődési Intézményeknek Külhoni magyar szervezeteknek


Előadásaink A Versszínház története Eddigi előadáshelyszínek


Turek Miklósról Fotók, videók Eddigi előadáshelyszínek


A 2010-es esztendő főbb versszínházi történéseit képekben és szavakban itt találjátok 
PICTURES WAS NOT FOUND